Nyheter

September 2023

Kompositören Liz Lane gästar oss vid konserten i Ösmo kyrka den 23 september.

Hon kommer presentera sin musik och det annordnas även ett samtal med henne om hennes komponerande i församlingshemmet kl 15.00.

Liz Lane undervisar i komposition vid bl a Cardiff University och hon komponerar för diverse olika ensembleformer. Hennes musik har framförts runt om i världen.

Hon har bl a ett komponeringskontrakt med Grimethorpe Band, ett a världens ledande brassband.

 

 

Augusti 2022

I höst är det dags för vårt 70-års jubileum! Vi kommer att bjuda på storslagen konsert den första oktober, med Russel Gray som gästdirigent. Sedan åker vi även till Värnamo, där vi tävlar i Svenska Brassbands Festivalen (SBBF). Med andra ord kommer detta kommer bli en väldigt aktiv och rolig sommar. Hoppas vi ses på någon konsert!

Om du är föredetta musikant i södertörns brass får du gärna höra av dig med kontaktuppgifter till ms2625[at]hotmail.com.

 

 

Februari 2022

Nu har restriktionerna äntligen släppts, så det betyder att vi kan ha storkonsert, och det ska vi också. Den 13 mars ordnar vi seminarium (15:00) och konsert (18:00) med Owen Farr som gäst. Owen Farr är världens ledande althornist. Han har suttit som solohornist i Cory band som under den tiden rankats som världens bästa brassband. Idag reser Owen Farr jorden runt och jobbar bland annat som developing artist för Besson. Han jobbar även på Royal Northern College of Music i Manchester, en av storbrittaniens bästa musikskolor. Missa inte detta tillfälle att få möta en sådan fantastisk musiker!

November 2021

På grund av den rådande pandemin har vi inte kunnat föra normal verksamhet under det senaste året. Däremot hoppas vi kunna öka takten igen, då vi har planerat en fin konsert med Owen Farr nästa år. Vi spelar även en julkonsert i Lidakyrkan som vanligt för de som vill komma och titta. Datum och tider för uppkommande evenemang hittar ni här.

April 2020

I och med Coronapandemin är flertalet av våra konserter och spelningar inställda, men vi håller igång och repar ändå med sikte på bättre tider. Som alla andra hoppas vi att allt detta snart är över, och tills dess kommer vi uppdatera våra evenemang löpande här.

December 2019

Snart är julen här, och passa på att kom in i julstämningen genom att gå på vår julkonsert! Vi kommer spela fartfyllda klassiker som Shuberts Marche Militaire, såväl som lugnare julhymner som Det Är En Ros Utsprungen i snygga arrangemang. Även vår mer jazziga sida kommer stå representerad med The Christmas Song. Välkomna till Lidakyrkan lördag den 14:e kl. 19:00!

November 2019

Södertörns Brass har under helgen 15-16/11 deltagit i Svenska Brassbandsfestivalen i Värnamo. Vi slutade på en stabil 5:e-plats av 9 tävlande band i Division 1! Minibrasset tävlade även i minibrassdivisionen och levererade ett imponerande framförande, för att sedan sluta på delad 4:e-plats!

Oktober 2017

Den 22:e oktober kommer Södertörns Brass få besök av Andreas Kratz, trombonist och dirigent som vunnit SM 10 gånger. Han har studerat i både England och Sverige och spelat med välkända brassband som Fodens Band, Grimethorpe Band och Fairey Band. Han har jobbat 13 år som trombonist på Göteborgsoperan och är även grundare av Windcorp Brassband, ett av Sveriges absolut bästa brassband.

 

Konserten kommer att hållas kl. 18:00 den 22:e oktober i Lidakyrkan. Ni kan även se alla andra uppkommande evenemang som vi har på gång här. Välkomna!

Augusti 2016

Välkomna till alla våra konserter under hösten och vintern! Ni kan nu se alla uppkommande evenemang här.

Februari 2016: Alla Södertörns Brass uppkommande evenemang under våren hittar ni här. Söndagen den 13/3 börjar vi med en konsert i Lidakyrkan. Musik av bl.a. Bizet och Grieg kommer att spelas. Varmt välkomna!

December 2015: Julen närmar sig och då är det dags för julkonserter! Södertörns brass kommer ha två julkonserter tillsammans med Nynäshamns Kammarkör helgen den 5-6 december. På lördagen kommer det att vara konsert kl. 18:00 i Nynäshamns kyrka, och på söndagen kommer det vara konsert i Lidakyrkan kl. 18:00. Dirigenter kommer vara Gyöngyi Csomos och Karl Nicklas Gustavsson. På konserten i Lidakyrkan kommer även elevorkestern medverka. Varmt välkomna!

Oktober 2015: Den 18:e oktober får Södertörns Brass besök från Skottland, då dirigenten Russell Gray gästar oss i Lidakyrkan. Russel Gray är frilansdirigent med över 25 års erfarenhet. Han har vunnit många tävlingar och mästerskap, och har jobbat med flera framstående brassband och ensembler. Musik av bland annat Grieg och Verdi kommer att spelas. Elevorkestern kommer också att medverka. Välkomna!

Under den 13-14:e november kommer Södertörns Brass att tävla i division 1 på Svenska Brassbandsfestivalen i Värnamo. Även elevorkestern kommer vara med och tävla. På galakonserten kommer Brass Band Willebroek från Belgien att spela. För att se alla höstens uppkommande evenemang, klicka här.

Februari 2014: Södertörns Brass evenemang för våren 2014 hittar ni här. Den 9 februari blir det musikfrågesport (även konsert) i Lidakyrkan. Lagen som tävlar är Martina Mossbergs lag från majoriteten som möter Robert Noords lag från oppositionen och Ormteatern möter Rojteatern.Vilka dueller va! Välkommen!

December 2013: Gott Nytt År önskar Södertörns Brass!

Oktober 2013:Södertörns Brass evenemang för hösten 2013 hittar ni här. Missa inte Haninge Kulturfest lördag 19 oktober kl. 12.00-17.00 där Brasset spelar som öppningsnummer. Se programmet på Haninge kommuns hemsida. Kulturfesten ingår i Haninge kulturveckor där kulturföreningar och artister från Haninge uppmärksammas genom olika evenemang. Brassets konsert i Lidakyrkan söndagen 20 oktober är en del av kulturveckorna. Entré 100 kr, studerande 80 kr och ungdom under 15 år gratis. Välkommen!

April 2013:Välkomna på Brassets vår och sommarkonserter! Alla evenemang hittar ni här.

Oktober 2012: Bättre sent än aldrig! Här kommer nu programmet för höstens evenemang. VARMT VÄLKOMNA!

April 2012:Välkomna till våra evenemang under våren och försommaren!

December 2011:Gott Nytt musikår 2012 önskar Södertörns Brass!

September 2011: I år fyller Södertörns Brass 60 år!Det kommer att firas med en jubileumskonsert den 19 november kl. 18.00. Musiken som spelas kommer att spegla Brassets historia från starten 1951 fram till idag. Som gästsolist kommer vi ha Roger Webster från England, en av världens ledande kornettsolister. En utställning om Södertörns Brass kommer också att cirkulera mellan de olika biblioteken i Haninge under perioden 24 September till 19 November.

Vi önskar alla hjärtligt välkomna att fira med oss!

31 jan 2011: Varsågoda alla lyssnare!Nu finns vårens program under ”Evenemang”. Missa inte den härliga Riverdance-konserten, som vi framför tillsammmans med dansare från Saoirse Irish Dance Company och sångsolisten Elin Ryner.

19 dec 2010: Idag hade vi vår sista konsert för i år.
Därmed vill vi i Södertörns Brass önska alla som lyssnat på oss under året,
en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2011!

1 dec 2010: Besök Södertörns Brass på Facebook. På vår facebook-sida finns en del bilder, senaste nytt och lite annat som kan vara av intresse.

12–13 nov 2010: Svenska Brassbandsfestivalen i Värnamo Södertörns Brass medverkade i Division 2 i SM. Det gick bra och vi vann vår grupp. Nästa år tävlar Brasset i Division 1. Vår dirigent Kenneth Drougge fick hederspris för bästa obligatoriska stycke.
Södertörns Minibrass medverkade i Minibrassdivisionen och kom 4:a. Grattis Emil Engström som fick instrumentalistpriset!